join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Saturday, July 28, 2012

Jom Try Duit Raye Ni Pulak..:P

Views

PrelaunchX merupakan trading company yg sedang dalam pelancarannya pada Ogos ini sedang giat mempromosikan laman web ini yang berpartnerkan FOREX FIRM X dimana semua ahli yang terawal di minta untuk mempromosikan laman web company kepada umum.

Anda akan diberikan web affiliate untuk promosi. Ahli2 yg terawal akan mendapat banyak maanfaat dan kelebihan. Antaranya selepas join, akaun anda terus dapat USD100 dn boleh mula promosi utk dapatkan lebih income ... x rugi apa2 pun ... nak ketahui lebih lanjut klik pada profile saya dan klik pada website INI



ok nampak apa yang tulis kat atas tu..ala-ala saham internet..kita x perlu keluar duit sebelum bulan ogos ni sehingga la syarikat ni akan dirasmikan nanti..keja mudah dan senang hanya promot je website ni korang akan dapat income USD100 kalau korang dah sign up..ayu dh daftar..so dapat la..he..belom cube belom tau kan..mane la tau ni akan jadi salah satu duit raya korang nanti..so apa lagi jom cuba klik link atas tu kat SINI pun boleh jugak..ayu pun bawah org..suke2 je mulanye tapi seronok pulak then nak teruskan..:) selamat mencuba..

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, July 10, 2012

Hasil Air Tangan Sendiri..:D

Views

hasil usaha tungkus lumus di dapur  3 hari berturut-turut memasak di dapur..tanpa non stop..haha mana ada tipu je..tapi betul 3 hari la..3 hari ni Ayu berjaya masak 3 resepi yang berbeza-beza taw..korang ada?..he tengok gambar kat bawah tu..sebelum tengok KLIK SINI dulu ye..bagi mereka yg belum daftar churp-churp tu..:D 
First Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

TOMYAM KAWWW..:P 
perhh terbaik tomyam ni korang rasa confirm nak tambah lagi dan lagi dan lagi..penuh bahan Ayu letak dalam ni puas kalau korang makan..tak akan menyesal taw..jom tengok apa Ayu masak untuk hari kedua pulak..:)

Second Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeng jeng jeng


NASI AYAM mak jemah..haha 
nama tu tambah sendiri jangan percaya dengan nama tu ye..nasi ayam ni sebijik macam mak Ayu buat ye la mana tak tumpah kuah kalau tak ke lantai..haha..masa first tengok nasi ayam ni macam tak percaya yang Ayu boleh buat sampai tahap ni..selalunya masak cikai-cikai campak macam tu je dah siap..serius ni pun sedap..masak macam untuk sepuluh orang..hakikat makan berdua je..semput dada nak habis kan semua..tu baru kat atas meja belum lagi yang kat dalam periuk belaga kat dapor tu..fuhh serius boleh meletup perut lau hari-hari macam ni..apa pun tak boleh..:D apa lagi layan hari ketiga pulak ni confirm korang suka dan suka dan suka dan cepat like kat bawah tu..:P

Last Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng..lalala..we~


Spaghetti Carbonara Mushroom Berkrim..perhh amacam terliur kan korang..hahaha..sedap taw..Ayu ni lau masak tak kedekut letak bahan..kalau boleh nak penuhkan satu periuk tu ngan macam-macam bahan..ni pun tak muat..he ada sayur ada daging ok la tu kan seimbang..he..ada lagi kat dapur tu..nak ke besok Ayu pos kan..dah sampai dah jadi nama lain dah tambah je basi kat belakang tu..hahaha..acane Ayu dah sesuai lom masok masterchef tahun depan..confirm dah la kan..dah lulus semua..ni la hobi Ayu memasak and cita-cita sebenarnya nak jadi chef terkenal..tapi tu la tersasar pulop human resouces management..eh tapi tu tak bermakna Ayu tak boleh capai cita-cita Ayu..ni berangan nak bukak restoran ni lau satu hari nanti korang nampak nama restoran ni 
RESTORAN FAMILY NER..
tu Ayu punya restoran la tu..tak akan sape-sape berani nak ciplak nama restoran ni k..sape ciplak Ayu saman itu olang..huhu..ok la selamat menjamu selera dengan gambar-gambar ni k..

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Thursday, July 5, 2012

Happy ada Sedihnya juga..:'(

Views
baru tengah syok-syok promot pasal kek lapis sarawak nak berbisnes..tup-tup dapat berita yang boleh sentap dada ni dengar..my lovely baru sahaja lepas kemalangan jalan raya..patut la Ayu rasa hati ni lain macam je rasa..ye la dah sayang kan apa saje yang di buat kita seakan-akan dapat merasainya..bagi mereka yang pernah bercinta mesti tahu kan...1 hari Ayu tunggu dapat call dia mesej dia..tak mesej-mesej gak..ye la semalan gadoh so Ayu nak merajuk tak mau call and tak mau mesej dia..ego kejap..tapi pelik semacam hari ni 1 hari dia boleh pulak tak call tak mesej sebab tak pernah dia buat perangai macam ni..so Ayu mesej and Ayu call dia..tak angkat tak berbalas..bertambah risau la kan..tepat kol10 tadi Ayu call dia..dia angkat..

Ayu- awak kat mana?..nape mesej cal saya awak tak balas?
Dia - (dengan nada suara sakit rasa macam bengkak mulut) kat spital, ekcident, tak ingat apa-apa..
      talian terputus macam tu je..yang ayu dengar bunyi mesin hayat..hope tu bukan dia punya..:(


em tu je maklumat yg Ayu dapat..tah teruk ke tak..sampai ekcident pun tak ingat apa yang berlaku dah kes teruk la kan..:( ya allah kau kuatkan lah semangat dia..kan bagus lau Ayu dekat semenanjung sekarang mesti Ayu boleh jage dia..em kenapa la jauh sangat sarawak ni ngan johor kan..:'( sahabat doakan kesihatan dia..doakan juga dia cepat sembuh..Ayu mohon..



Harap kamoo cepat sembuh.


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Finally Baju Raya Dah Tempah!!

Views
yeahh..akhirnya baju raya dah pun selamat ditempah walaupun puasa tak lagi tapi semangat raya tu dah ada dah..haha apa la orang patutnye semangat puasa ni dop ada ke raya dulu..=_= puasa pun tak pernah cukup..eh eh perempuan ada excuse..tu pun tak ganti habis lagi ni..=_= tak pe tu minggu depan boleh street puasa so habis la gantinye dop tak gitu?..he.. ni nak bagi tau cantik tak baju raya tahun ni yang Ayu tempah murah pun murah..tapi tak siap lagi ni cuma contoh design yang Ayu buat je..comel kan kan kan kan..







cantik kannnnn....bergaya la tahun ni raya..budget seratus je ni..tak sampai seratus pun tempah baju macam ni..tp owner baju at atas tu semua mahal woiii...tak caye buka la blog dia..he.. tempah baju inspirasi dari design pereka fesyen baju ni..nak buat lain dari yang lain..asyik baju yang sama je tiap-tiap tahun kan..so tahun ni nak buat sikit kelainan..kalau suka like la..he..:P

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, July 3, 2012

Kek Lapis Sarawak =part1=

Views

wahh bersawang dah blog ayu ni dah lama tak update punya pasal..:P bukan sengaja maaflah ye..bz  sangat..bertambah-bertambah sekarang ni dah keja part time..keja part time dekat salah sebuah cake house kek lapis yang terkenal dalam kalangan pelajar Unimas je..he..sebab cake house ni masih baru..tak salah Ayu dalam 6 bulan macam tu la..walaupun masih baru tapi kami tak menang tangan layan pelanggan yang datang..mana tak nye beli 5 percuma 1..kek lapis pun kek lapis basah..memang sedap..tempat lain tak ada macam ni..:) Ayu keja part time ni sebab boring ya amat..ye la orang lain semua nya balik kg cuti semester..Ayu pulak gatal tak nak ambik short sem 2 bulan ni..so x balik la..tu yg keja part time..nasib baik depan rumah je..he..so Ramadhan hampir tiba Syawal bakal menyusul kan..mestilah korang semua nak kan kelainan untuk hidangan pagi atau hidangan tetamu kan..korang boleh la cuba kek lapis sarawak ni..serius sedap..sebab ada air tangan Ayu sekali buat..he..sikit-sikit la tak banyak mana pun...harga pun murah tak semahal macam kat semenanjung tu..chewahh promot ea..boss ayu ni ok..so dia suruh ayu promot-promot la kat kekawan kt semenanjung tu..ada la income Ayu sikit dapat..he..kami juga ada buat penghantaran pos laju ke semenanjung..normal la kan cas penghantaran tetap akan dikenakan..untuk tempahan hari raya masih lagi di buka sekarang ni la..cer tengok kat bawah ni..

Jenis-jenis kek lapis yang dijual..
1. Kek lapis Blueberry Cheese
2. Kek lapis Cheese
3. Kek lapis Cheese Ice Cream
4. Kek lapis Coklat Almond
5. Kek lapis Coklat Chip
6. Kek lapis Coklat Cheese
7. Kek lapis Coklat Kandos
8. Kek lapis Copuccino
9. Kek lapis Marble Cheese
10. Kek lapis Dragon Cheese
11. Kek lapis Strawberry Cheese
12. Kek lapis Strawberry Coklat
13. Kek lapis Starwberry Prune
14. Kek lapis Evergreen
15. Kek lapis Horlick
16. Kek lapis Keladi
17. Kek lapis Pudina
18. Kek lapis Surabaya
19. Kek lapis Tembikai
20. Kek lapis Masam Manis
21. Kek lapis Wallnut
22. Kek lapis Cream Oreo
23. Kek lapis Oren Sunkist
24. Kek lapis Cadbury
25. Kek lapis India
26. Kek lapis Pandan Candbury
27. Kek lapis Sisik Ikan

ni antara jenis-jenis kek lapis yang dijual..gambar Ayu update insyallah malam ni..kejap lagi nak g keja so sempat la Ayu ambik gambar untuk tantapan korang..bagi kecur air liur..he..:P kek ni boleh nak order sekarang kalau korang rasa nak rasa tanpa tengok gambar la..he..kami pos waktu pejabat pos buka la..normalkan sabtu ahad tak ada la pos..Setiap satu kek lapis yang dijual semuanya berharga RM10 untuk satu loaf macam Ayu kata tadi beli 5 percuma 1.. ni tidak termasuk kos penghantaran taw..dia ada jual loaf dan jual satu loyang 8x8..harga loyang lain harga mengikut jenis kek..dan harga pos pun lain juga.. nanti Ayu update untuk harga loyang pula ye...acane bekenan x?..lau nak order sekarang x sabar-sabar sangat..inbox dekat my facebook k..<KLIK KEK LAPIS SINI>..

papai..

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, May 29, 2012

Makan Malam Baik Punya

Views
baik tak baik sangat la kan..malam ni nak pegi lepak warong 2000..tahu ke korang semua kat mana warung ni..ok pegi kat google map search la warong 2000..jumpa??..huhu.. meh la Ayu bagi tahu warong 2000 ni antara warong yang terkenal dalam kalangan kami student UNIMAS ni...apa ada kat sini??..macam-macam ada sampaikan korang tak tahu nak makan apa..ni tempat wajib yang perlu korang datang bila korang semua sampai Kota Samarahan Sawarak..we~ warong ni ada kat Sarawak je la..warong ni jugak la tempat lepak kaki-kaki bola..mana tak nya keliling ada tv..seronok la tengok ye la tak mampu nak beli tv untuk rumah sewa..( miskin benau la ai bunyi nya)..haha..tapi satu paling special food yang Ayu suka kat sini..nak tahu??..

Nasi Ayam Entek (bukan itik ok)

abaikan email kat atas gambar tu..sebab gambar ni Ayu amek dari google imej la..tapi makanan ni memang namanya nasi ayam entek..nampak simple kan..tapi sekali makan mahu korang nak tambah lagi dan lagi dan lagi dan lagi..seriusly memang sedap kalau boleh nak jilat pinggan ..huhu..eeeuuuiii nampak nau kebulur kan...tak kisah la semua tu yang penting kalau korang semua datang Sarawak..jangan lupa singgah kat sini taw..datang calling-calling Ayu..haha nak ke korang calling-calling..=_=  pe-pe pun ini salah satu makanan wajib korang cuba rasanya dalam dunia hanya ni je satu..sebab belum pernah lagi ada nama makanan ni kat tempat lain..so apa lagi meh VISIT SARAWAK MEH..we~~ ^^

papai


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Sunday, May 27, 2012

Kenapa Biru??

Views
eh suka hati saya la..we~ kenapa biru menjadi pilihan hati untuk blog Ayu ni..
kenapa ekh?..kenapa kenapa kenapa kenapa??..he..
ala sebab Ayu suka la warna biru ni..walaupun ramai kawan-kawan Ayu yang tak suka warna ni..eh tapi saya peduli apa mau jugak ini warna lorh.. :) biru kan comel sejuk mata memandang..tp jangan salah agap dengan biru yang selalu disebut-sebut oleh si otak kuning...ala @#$%^&*@ hah paham kan..huhu..
ish tak kisah la semua tu yang penting ni warna febret Ayu dari dulu sampai sekarang biru tetap dalam hati..nak tahu???..sampaikan banyak barang-barang Ayu semua warna biru..baju tak payah cakap la berlambak warna biru..my mom pun sampai dah tahu biru my febret kaler taw..adik-adik kalau nak bagi hadiah pun dyorang akan bagi mesti ada unsur-unsur warna biru..tak kisah la sikit ke banyak tetap ada warna tu..sampaikan banyak gadget Ayu pun warna biru..huhu..obses  tu tak la obseb sangat tapi ada la jugak..he..bilik pun ayu cat warna biru..kalau la perabut untuk bilik ada warna biru Ayu la orang pertama yang akan pergi habiskan duit dulu untuk semua tu..tak pe sanggup (semput dada mak nak).. tapi puas bila kita dapat semua tu..satu je Ayu teringin sampai sekarang tak dapat-dapat..nak tahu apa??...bunga ros biru macam kat header Ayu tu..we~~ cantik kan..aisshhh bila nak dapat bunga biru macam tu..ada ke bunga ros warna biru??..ada kan?..(nak sedap kan hati)..


nak ni..!!!! tolong belikan untuk saya boleh..walaupun tak suka kek tapi disebabkan warna ni so nak jugak...uuuwwwwaaaaa....nak jugak.. ^^

papai

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥