join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Wednesday, April 25, 2012

KFC so good!!

Views

sementara menanti sahabat-sahabat Ayu ni..
ni Ayu nak promot sikit pasal KFC 50% diskaun ni..
eh betul la tak tipu semua ni..
hah jom pekena ayam KFC hari ni..
KFC ada buat potongan diskaun sebanyak 50% taw..
tak cer KLIK SINI..
cer baca kat situ bebetul kn..
betul kan ada 50% diskaun..
pe lagi jom la serbu KFC yok..
 
papai..
 


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Sunday, April 22, 2012

Meh Kenal Huruf Jepun (part 4)

Views
Alhamdulilah pagi yg indah ni Ayu dh mula nak ajar korang..he..
ok hari tu ayu ada tertinggal satu huruf kan..
ni huruf nye..
ini n tapi sebutan nye en ok..kena take note tu..
ok lepas ni Ayu dh boleh ajar korang pasal basic-basic perkataan jepun yg selalu kita dgr k..
jap lg Ayu update lagi k..

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Friday, April 20, 2012

Kematu Tak Ada Line Tenet

Views

lama dah tak online...rasa macam baru 3 hari..
tp ibarat 3 tahun..haha..
lama tak update blog..
n lama gak la tak blowwalking sahabat-sahabat Ayu ni..
ye la..line tenet tak ada..
tetiba boleh pulak dia nak buat hal kan..
waaa geram sesangat..nak nangis pn ada..
tak tentu arah jadinya bila line tak ada..huhu..
ni pun nasib bawak netbook yg comel gi kelas..so ada la line tenet percuma..
tu je yg mampu..hari Ayu ada exam..
so doakan Ayu k..
wish me luck..thnks..
papai..



♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, April 17, 2012

Tidak Semua Manusia Sama

Views

uat pe korang semua?..
nak tanya semua manusia ni sama ke?..
bagi Ayu tak..ye la semua manusia ada perangai yg berbeza-beza..
ada akal jugak berbeza-beza..
kadang-kadang Ayu terfikir kenapa semua manusia tak sama perangai..
ukan ke sama perangai lagi bagus..
tak de la pergaduhan kan..
tak de la yg tak puas hati..
tak de la saling membenci..
sebab perangai dh sama..
Ayu tak tahu apa yg Ayu merepek..
yg penting Ayu nak tenangkan fikiran Ayu sekarang..
yg dh berserabut..masalah org lain Ayu kena settle and masalah org lain jugak melibatkan org lain..
tak suka macam ni..
im sory my friend..take time for release my brain..
don wory i still chill with u all..
juz wait..
that all..papai..

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Monday, April 16, 2012

Menanti Penuh Kesabaran Bersama Mcdonald.. :)

Views

hee...(senyum sambil gosok perut.)
haha buruk benau rupenya..
tu la kenyang sangat sebab Ayu sebat mcd spicy chicken mdeluxe...
febret tu..sungguh nyaman ( ni bahasa sarawak untuk sedap)..
nak tau Ayu kat mana??
ni menanti sahabat at airport..
nak tau airport mana??.
Kuching International Airport la..mana lg..
he..tmpat ni tmpat Ayu ulang alik balik kg tercinta..
sebab Ayu study at sini la..
sambil-sambil tunggu sahabat ni..Ayu sebat la makan dulu..
lapau taw perut..he..


wah sedap kan..mesti korang tengah telan air liur sekarang..
hahaha..pe lagi dah x reti-reti nak pegi beli ke?..
belanja la..jgn kedekut.. he..


hahaha..kelakar pulop tengok gambar ni..
ni gambar lama la..saje masuk kan..
tu la sahabat Ayu yg dimaksudkan tu..
sekarang hensem sikit la..sikit je x banyak..( jgn perasan ye Aboy..:P )
and gambar masa Ayu rambut panjang..
sedih gatal sangat nak potong..huduh dah rambut sekarang..
pendek tu yg tutup ngan topi..
dah apa yg merepek ni..
jom samabung makan.. have fun Ayu..hahaha..:P

papai..



♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Sunday, April 15, 2012

Nyamuk Suka Saya..T_T

Views

ttiiiiiddaaaakkk....benci gini..
kenapa la Cik Nyamuk ni suka ssesangat gigit badan Ayu ni..
dah berbintat-bintat dah ni..
aisshh..Ayu alergi sama nyamuk..hahaha..
ngan nyamuk pun boleh elergi kan..
eh tp ni cerita betul la..
Ayu elergi..
sikit je gigitan nyamuk tu mula nak gatal-gatal hinggap at kulit sensitif..
hah mula la garu sana garu sini..
aisshh luka sana luka sini..
ganas betul kn garu sampai bole luka-luka..haha..
nak buat macam mana..dah tu hakikat kena terima..
chewahh poyoss ayat..haha..
pelizzz bagi tahu Ayu cara mudah untuk menghapuskan nyamuk ni..
ada ke??...haha..
so whatever terima je la kedatangan nyamuk-nyamuk miang..:P
x sanggup..=_=


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Macaroni Chicken Black Pepper

Views

hai..so sebelum ni Ayu bagi tau yg Ayu nk aja memasak kn..he..
nampak x tajuk atas tu..dengar pun sedap kan..
memang sedap pun lau dah buat..
cer try buat..he..
resepi ni Ayu reka sendiri taw..
x ciplak mana-mana pun..
now terus pegi cara-cara membuat k..
  1. mesti kena ada bahan-bahan kan..
                                                


Bahan-bahan macam at pic atas tu.
- minyak
- sos tiram
- sos lada hitam
- macaroni
- cendawan butang ( biasanya dalam tin)
- isi ayam ( potong dadu )
- bawang putih (cincang halus)
- garam dan bahan cukup rasa (ajinamoto)

#boleh juga lau nak plus sayur lain::e.g-brokoli,carrot dll.. yg bagi korang sesuai la k..#

2.  tumis bawang putih sampai dia naik bau harum k..

                                               

3. letak air..lagi bagus kalau air yg korang letak tu air rebus ayam..lg sedap..:)
#rebus ayam letak halia bagi dia bau wangi#

                                               

4. bubuh garam ikut sedap lidah korang k..:)

                                              

5. letak isi ayam yg dh dipotong dadu tu..bila air yg korang masuk kn tadi tu dah mendidih k..

                                                

6. masukkan cendawan..

                                               

7. then letak sos tiram n sos lada hitam..lau nk pedas letak sos lada hitam tu lebih sikit.

8. letak sikit tepung jagung bagi kuah dian pekat..lagi selamat kalau tepung tu bancuh at mangkuk lain baru tuang nnt x la dia berketul dlm kuah kita..( maap x de pic upe nak amek..he..)

9.  letak sayur yg korang rase sesuai..Ayu pilih brokoli..

                                               

10. bagi dia mendidih dulu k..

                                               

11. ok siap untuk dihidangkan..


# bila rebus macaroni letak minyak sikit n garam..minyak bg dian x melekat antara satu sama lain..:) #

so apa lg cuba la..x cuba x tau sedap ke x..he..
siyes sedap..Ayu je dah buat banyak kali..:)
 ok selamat mencuba..
papai



♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Meh Kenal Huruf Jepun (part 3)

Views

ok lame dah x update pasal bahasa Jepun..
asyik sebok ngan segmen ni..kesian bg sape-sape yg menunggu tu..
mintak maap sesangat x sempat..(alasan) haha..
ok now kita teruskan dengan huruf seterusnya..
sape yg masih x atu apa-apa..
meh tengok SINI dan SINI juga..he..
ok dah tengok..next yg bawah ni pula ye..







ok.hope korang faham..tu je..cer kira cukup x 46 huruf??..
macam x je Ayu tertinngal satu lagi..huruf n tunggal..
next entri la k..he.
maap-maap..=_=
ok tu je papai
















♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Saturday, April 14, 2012

Churp Churp Churp..Duit Duit Duit.. :)

Views

nampak x tajuk entri tu..
ala Churp Churp..yg ad burung comel tu..

nk daftar kena klik at banner tu..
Apa x leh klik??..
meh klik Churp Churp..
dengan churp churp ni korang boleh dapat duit..
x caye daftar la dulu..he..
promot iklan at churp je..
dah daftar nnt invite la kekawan yg lain..
buat mase sekarang ni Ayu lom letak iklan lg..x de mase..he..
nnt Ayu letak korang rajin-rajin la klik ye..he..
bantu saya untuk bantu anda..^^

terima kasih..




♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Friday, April 13, 2012

Akibat Gatal Tangan.. :(

Views

padan muka kau Ayu..
waaaaaaaaaaaa nk nangis kuat2..
gatal2 nk tukar templte..habis semua hilang taw..
tolong jentik tangan Ayu..
degil ni degil..
aduh aduh..mngambil mase yg lame untuk design semula lorh..
but nasib baik la ada tutor Cik Lyssa..
tutor yg senang Ayu paham..
berbunga-bunga hati yg dalam kesedihan..chewahh..
dh nk seting balik..
maap ye kengkawan..:)
papai

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

" SEGMEN : blogwalking + follow by hajar "

Views


segmen pertama untuk hari ni yg Ayu join..so korang nk join?..
Klik banner at atas tu..
apa?? x leh klik..huhu..
meh klik SINI..
dapat??..
hah pe lagi dh x reti-reti nk join segmen yg CIk Hajar kita buat ni..

Disini Ayu tag..

*nerismah
*florist
*dyra jumre

maap la ye sape kena tag tu..men letak je..haha..
have fun..^^

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Rambang Mata Banyak Segmen..:)

Views
 
Rambang mata mcm bershopping la pulop..he..
not yet la Ayu rambang mata pasal kes segmen2 ni..x tau nk join yg mane..huhu..
nk join semua tapi apakah daya...
broandband buat hal..
waaa geram!! nk gigit-gigit je berokband ni..
hah kn dh tuka name..sedap..:)
tp nasib baik la Ayu ni dh mkn..
so bernasib baik sgt berokband ni..
Ayu join je la pe segmen yg Ayu mampu..
segmen yg sebelum2 ni pun..belom abis ziarah blog2 sahabat Ayu..
sat gi na..sat g Ayu melawat ye..n tekan Button Follow..don wory..:)
nak gi melantak nenas..
perrggghhh sedap sekali cecah garam..try..
ok papai..
^_^ 


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, April 10, 2012

"Segmen Blogwalking & Review By AzRiey"

Views


hah segmen lg yg kedua dlm 1 ari Ayu join..
n yg keempat Ayu join..hahaha..
pe lg dh penat bebel panjang2 pasal segmen2 ni..
hah join jom..he..
meh klik SINI..
ok dh klik kn..so join la..
have fun..
^_^


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

SEGMEN-->SAPE NAK JADI KAKI FOLLOWER

Views


cantik banner ni kn..nk tau banner pe..??
segmen la pe lg..huhu..
kali yg ketiga Ayu join segmen..
ayookk x tau Ayu dh gile segmen..haha..
whatever..yg penting semua ni seronok...
hah pe lagi yok la join sekali..
meh klik at sini SEGMEN--> SAPE NAK JADI KAKI FOLLOWER
 hah pe lg cepat la klik..:)

maaf sape yg kena tag ni ye..saje nk meramaikan n memberitahu yg cik ieka kita ada buat segmen..:)
have fun..

 * dyra jumre
* nerismah

^_^








♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Langgar Pintu..auchhh Sakit.. :(

Views

korang nampak x tajuk Ayu a atas tu..hah 
siyes sakit ya amat..
nak tau pe yg sakit??..
ni hah BCG Ayu yg semakin membesar..
dh panjang dh..huhu..
bg mereka yg lahir after 1990..
dh x de dh kena suntik BCG ni semua..
tah kenapa tah time-time Ayu dulu bole pulak kan dia nak ada..
sakit tau.,
hah masa Ayu kena darjah 6 la...dh 10 tahun BCG ni melekat at bahu Ayu..
dh x nk tanggal-tanggal dh..hahaha..
dulu macam-macam pantang larang lau kena BCG ni..
bab makan kena jage la..
itu ini x leh makan..
tp Ayu sebat je..haha..
mak pn dh bising..tp ok je lg..
agaknya x ikut pantang-pantang tu semua la sakit smpai sekarang..
nyesal lak.. :(
walaupun 10 tahun dah berlalu..
bisa dia masih terasa bile bahu Ayu langgar pintu la..
tu yg daging BCG yg timbul-timbul tu beralih..
panjang dh jadinya..
baik-baik comel loteh..dh mcm lintah dh..huhu..
ada kawan-kawan Ayu bagi tahu..boleh kempiskan balik BCG ni..
not sure la betul ke x kan..
sape pernah buat bagi tahu..nk tahu sakit ke x?..
lau sakit rase x nk lg la Ayu kempiskan..
cukup la ngan jarum yg dulu..
Ayu takot jarum suntik la..hahaha..
dh puas bebel ni..nk men ngan anak-anak kucing yg comel ni jap..
papai..

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥