join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Tuesday, May 29, 2012

Makan Malam Baik Punya

Views
baik tak baik sangat la kan..malam ni nak pegi lepak warong 2000..tahu ke korang semua kat mana warung ni..ok pegi kat google map search la warong 2000..jumpa??..huhu.. meh la Ayu bagi tahu warong 2000 ni antara warong yang terkenal dalam kalangan kami student UNIMAS ni...apa ada kat sini??..macam-macam ada sampaikan korang tak tahu nak makan apa..ni tempat wajib yang perlu korang datang bila korang semua sampai Kota Samarahan Sawarak..we~ warong ni ada kat Sarawak je la..warong ni jugak la tempat lepak kaki-kaki bola..mana tak nya keliling ada tv..seronok la tengok ye la tak mampu nak beli tv untuk rumah sewa..( miskin benau la ai bunyi nya)..haha..tapi satu paling special food yang Ayu suka kat sini..nak tahu??..

Nasi Ayam Entek (bukan itik ok)

abaikan email kat atas gambar tu..sebab gambar ni Ayu amek dari google imej la..tapi makanan ni memang namanya nasi ayam entek..nampak simple kan..tapi sekali makan mahu korang nak tambah lagi dan lagi dan lagi dan lagi..seriusly memang sedap kalau boleh nak jilat pinggan ..huhu..eeeuuuiii nampak nau kebulur kan...tak kisah la semua tu yang penting kalau korang semua datang Sarawak..jangan lupa singgah kat sini taw..datang calling-calling Ayu..haha nak ke korang calling-calling..=_=  pe-pe pun ini salah satu makanan wajib korang cuba rasanya dalam dunia hanya ni je satu..sebab belum pernah lagi ada nama makanan ni kat tempat lain..so apa lagi meh VISIT SARAWAK MEH..we~~ ^^

papai


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Sunday, May 27, 2012

Kenapa Biru??

Views
eh suka hati saya la..we~ kenapa biru menjadi pilihan hati untuk blog Ayu ni..
kenapa ekh?..kenapa kenapa kenapa kenapa??..he..
ala sebab Ayu suka la warna biru ni..walaupun ramai kawan-kawan Ayu yang tak suka warna ni..eh tapi saya peduli apa mau jugak ini warna lorh.. :) biru kan comel sejuk mata memandang..tp jangan salah agap dengan biru yang selalu disebut-sebut oleh si otak kuning...ala @#$%^&*@ hah paham kan..huhu..
ish tak kisah la semua tu yang penting ni warna febret Ayu dari dulu sampai sekarang biru tetap dalam hati..nak tahu???..sampaikan banyak barang-barang Ayu semua warna biru..baju tak payah cakap la berlambak warna biru..my mom pun sampai dah tahu biru my febret kaler taw..adik-adik kalau nak bagi hadiah pun dyorang akan bagi mesti ada unsur-unsur warna biru..tak kisah la sikit ke banyak tetap ada warna tu..sampaikan banyak gadget Ayu pun warna biru..huhu..obses  tu tak la obseb sangat tapi ada la jugak..he..bilik pun ayu cat warna biru..kalau la perabut untuk bilik ada warna biru Ayu la orang pertama yang akan pergi habiskan duit dulu untuk semua tu..tak pe sanggup (semput dada mak nak).. tapi puas bila kita dapat semua tu..satu je Ayu teringin sampai sekarang tak dapat-dapat..nak tahu apa??...bunga ros biru macam kat header Ayu tu..we~~ cantik kan..aisshhh bila nak dapat bunga biru macam tu..ada ke bunga ros warna biru??..ada kan?..(nak sedap kan hati)..


nak ni..!!!! tolong belikan untuk saya boleh..walaupun tak suka kek tapi disebabkan warna ni so nak jugak...uuuwwwwaaaaa....nak jugak.. ^^

papai

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Saturday, May 26, 2012

Sifat Manusia Berbeza Apabila di Alam Nyata dan Alam Maya

Views
Hi semua kabare?..harap-harap waras aja semuanya ya..huhu (jawa yang tak berapa nak jawa)
Apa yang kita tahu dah macam-macam jenis social network bagai cendawan tumbuh lepas hujan..chewwah peribahasa la sangat..huhu..betulkan kalau dulu zaman sekolah Ayu friendster dgn My space jadi kegilaan budak-budak dulu..tapi sekarang Facebook dgn Twitter la pulop yang semakin popular..apa-apa event je fb sana sini sampaikan undangan perkahwinan pun nak fb nak tweet jugak..tahu la zaman dah moden..jimat masa jimat duit tapi tak berapa nak seronok sebab tak dapat simpan kad kahwin tu..wee~ sekarang dah tak kira umur kalau bersosial dalam alam maya ni..sebab tu budak-budak pun boleh ada fb..ni kes mak ayah la ni buatkan..aiiisshhh apa pun tak boleh..sebab tu macam-macam kes jadi bila budak-budak dah mula bersosial dekat alam maya ni..ada yang sanggup maki mak ayah dalam fb..apa punya anak la macam tu ada ke..x bersyukur langsung..untung dapat hidup taw..tu la budak-budak sekarang tak tahu nak cakap apa dah..
kita dah lari topik dah ni cik Ayu..yeke???..=_= tetiba rasa marah pulop..sorry..
So kali ni Ayu nak bukak topik pasal ragam manusia yang berbeza di alam nyata dengan alam maya..seriusly memang pekara macam ni ada dekat kawan-kawan korang semuakan..dekat alam nyata ammmbbboooiii bukan main pemalu, sopan santun, sepatah kita cakap sepatah jugak la dia jawab taaappppiiii bila dekat alam maya ammmmbbbbooii kemain lagi jiwang abis, tak adanya kiut miut dia tu lagi dah..kadang-kadang boleh buat kita rasa geli, menyampah, hak puuiihh pun ada taw..so korang boleh la pastikan kriteria-kriteria kawan-kawan korang sebenarnya melalui alam maya..macam mana cara dia post status so macam tu la orang yang sebenar-benarnya..Ayu suka stalker kawan-kawan kat fb..macam-macam luahan perasaan yg diluah..termasuk la Ayu sendiri..wee~ malu 
ada jugak yang kreatif bercorak-corak ayat..dan ada juga yang terlebih kreatif sampai orang nak baca pun tak faham..=_= 
so sebenarnya tak jadi masalah pun semua tu (tp kadang-kadang ada msalah gak)
ikut manusia tu la dia nak macam mana..dia mungkin lebih prefer untuk tonjolkan diri yang sebenar di alam maya tapi bagi Ayu better tunjukkan diri yang sebenar di alam nyata..baru la rasa puas..tak gitu..:)

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Friday, May 25, 2012

Si Monyet Yang Comel

Views
Ada apa dengan tajuk tu.. sebelum tu LIKE NI DULU..bantu saya untuk bantu anda..
ok kenapa entri gitu, saje letak tajuk entri gitu sebab tetiba teringat monyet Ayu yang dah lama dah pergi meninggalkan dunia ni..rindu kat monyet Ayu..:( rindu nak dia main-main kat atas kepala Ayu yang konon-konon ada kutu (tak ada k sebenarnya). Monyet Ayu mati masa birthday Ayu 2010. Tu yang sentap tu, lagi sentap tak dapat nak tanamkan dia n tengok untuk kali yang terakhir lagi la tak sempat. sebab tak Ayu kat Borneo si monyet tu nun jauh di semenanjung. dapat tahu tu meleleh gak la air mata ni. yela dah lama dok bela dia tetiba dia tak de sunyi rumah dah sebab dah tak ada lagi si monyet yang selalu bising nak susu botol. comel sangat masa dia minum susu botol dah macam baby ngada-ngada pulak tu. nak kena susukan. dah 2 tahun dah pun dia berada di alam yang kedua. sedih-sedih :'(
oleh itu Ayu nak hilangkan rasa sedih yang tetiba datang, ni Ayu nak share grafik si monyet yang kiut miut ni..siap dengan URL sekali ni..so usha-usha la bawah ni k..wee~~

  http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369220a3hjk9pcg9.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/368/368954e145wa900f.gif

 http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369195adsuu9rgnl.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/687/687657tjeez4a46v.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/368/368959bc81nd29tx.gif
http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369182h9f7t06oge.gif

 http://sl.glitter-graphics.net/pub/429/429778le1utwnx4p.gif

 http://sl.glitter-graphics.net/pub/429/429779khcqsolunx.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/687/687658hr6skwfpde.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369163cxr4v5b443.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369176i664wis02c.gif
 http://sl.glitter-graphics.net/pub/369/369215r4400g440y.gif

haha..comel-comel kan.. hah pe lagi boleh la korang gunakan dalam entri korang..banyak lagi sebenarnya gelagat si monyet comel ni..tp rase macam banyak sangat pulak nak masukkan..tapi! korang boleh pergi dekat SINI kalau nak kan lagi monyet lain..he..kat situ ada jugak kiut miut grafik yang comel banget..



♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Thursday, May 17, 2012

Bidayuh Salako

Views
  
hai semua..dah lama dah Ayu x update blog ni..
ni nak suo tengok pic ayu pakai baju kaum bidayuh salako..he..

amacam sama x..
he ni kenangan Ayu at sarawak..
pakai pakaian ni sebab Ayu ada pameran Hubungan Etnik dekat fakulti ni..
Fakulti Sains Kognitif dan Pembangunan Manusia..
pameran ni diadakan..untuk mengenali kaum n etnik2 dekat negara borneo ni..Sarawak..
sepanjang pameran yang berlangsung selama 2  hari ni 34 etnik yang Ayu dh kenal ni dah tahu la..
serius cantik2 semua yang jd model-model..
so x rugi Ayu belaja kat sini..:)

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Saturday, May 5, 2012

SEGMEN AYU : KAMI BLOGGER 1MALAYSIA

Views
nak join segmen??..satu malaysia lagi taw..
apa lagi klik banner at atas tu..
tak boleh???..klik la SINI
dapat...have fun..

saya NERBIDAYU BINTI MONER orang JOHOR tulen..
tak ada ciplak-ciplak..he..


follow me taw..Ayu follow awk balik..promot jap..he..

♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

Tuesday, May 1, 2012

Meh Kenal Perkataan Jepun (part 1)

Views

dah habis kan korang semua kenal huruf jepun..
so kali ni kenal perkataan jepun pulak k..
kita kenal perktaan jepun yang simple-simple dulu.
sebelum tu korang kena klik SINI dulu..
then tonyoh kat SINI pulak..
mouse tu pegi SINI pulak ye..
lagi kat SINI
ok jom start belaja..

PERBUALAN HARIAN KITA
ogenkidesuka?  - awak apa khabar?
hai genki desu.  - khabar baik.
iie chotto            - tidak, saya x sihat.

belajar ni dulu la ye..nanati Ayu update yg baru lagi..
maaf update sikit-sikit..tak banyak masa ni..
nak study dulu..ada exam jap lagi..
sory la ye Ayu jarang update sekarang ni..
line berukband Ayu buat hal la..hu..
sedih..its ok sekurang-kurangnya sikit ilmu Ayu dah bagi ni..
pratice la k..he..:)

papai..





♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥