join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Saturday, May 26, 2012

Sifat Manusia Berbeza Apabila di Alam Nyata dan Alam Maya

Views
Hi semua kabare?..harap-harap waras aja semuanya ya..huhu (jawa yang tak berapa nak jawa)
Apa yang kita tahu dah macam-macam jenis social network bagai cendawan tumbuh lepas hujan..chewwah peribahasa la sangat..huhu..betulkan kalau dulu zaman sekolah Ayu friendster dgn My space jadi kegilaan budak-budak dulu..tapi sekarang Facebook dgn Twitter la pulop yang semakin popular..apa-apa event je fb sana sini sampaikan undangan perkahwinan pun nak fb nak tweet jugak..tahu la zaman dah moden..jimat masa jimat duit tapi tak berapa nak seronok sebab tak dapat simpan kad kahwin tu..wee~ sekarang dah tak kira umur kalau bersosial dalam alam maya ni..sebab tu budak-budak pun boleh ada fb..ni kes mak ayah la ni buatkan..aiiisshhh apa pun tak boleh..sebab tu macam-macam kes jadi bila budak-budak dah mula bersosial dekat alam maya ni..ada yang sanggup maki mak ayah dalam fb..apa punya anak la macam tu ada ke..x bersyukur langsung..untung dapat hidup taw..tu la budak-budak sekarang tak tahu nak cakap apa dah..
kita dah lari topik dah ni cik Ayu..yeke???..=_= tetiba rasa marah pulop..sorry..
So kali ni Ayu nak bukak topik pasal ragam manusia yang berbeza di alam nyata dengan alam maya..seriusly memang pekara macam ni ada dekat kawan-kawan korang semuakan..dekat alam nyata ammmbbboooiii bukan main pemalu, sopan santun, sepatah kita cakap sepatah jugak la dia jawab taaappppiiii bila dekat alam maya ammmmbbbbooii kemain lagi jiwang abis, tak adanya kiut miut dia tu lagi dah..kadang-kadang boleh buat kita rasa geli, menyampah, hak puuiihh pun ada taw..so korang boleh la pastikan kriteria-kriteria kawan-kawan korang sebenarnya melalui alam maya..macam mana cara dia post status so macam tu la orang yang sebenar-benarnya..Ayu suka stalker kawan-kawan kat fb..macam-macam luahan perasaan yg diluah..termasuk la Ayu sendiri..wee~ malu 
ada jugak yang kreatif bercorak-corak ayat..dan ada juga yang terlebih kreatif sampai orang nak baca pun tak faham..=_= 
so sebenarnya tak jadi masalah pun semua tu (tp kadang-kadang ada msalah gak)
ikut manusia tu la dia nak macam mana..dia mungkin lebih prefer untuk tonjolkan diri yang sebenar di alam maya tapi bagi Ayu better tunjukkan diri yang sebenar di alam nyata..baru la rasa puas..tak gitu..:)

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

2 comments:

  1. Salam. betul tu ayu :). lana pun ada buat entry pasal ni, tajuknya Sisi Berbeza. Sebenarnya, bg pndgn lana lah, kat dunia realiti lain, kat alam maya lain tak bermakna seseorg tu berpura2,hipokrit, cuma bila kita terlibat dalam bidg penulisan mcm blog, kita kena lebih kreatif n praktikal. Semua org berusaha menarik perhatian org lain, itu pun ant punca kenapa kebnykkn kita ada sisi,sikap berbeza antara dunia realiti n dunia maya..

    Sekian, ceramah kita untuk hri ni,ahahaha >_<
    kalau rasa lana mengarut,abaikan saja tau,kih3

    ReplyDelete
  2. that rite..itu la yang ayu maksudkan..he x semua org sama dengan pandangan kite..btw thnks for you komen..:)

    ReplyDelete

♥Kon Nichi Wa♥ Sila La Komen Ye♥