join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Tuesday, July 10, 2012

Hasil Air Tangan Sendiri..:D

Views

hasil usaha tungkus lumus di dapur  3 hari berturut-turut memasak di dapur..tanpa non stop..haha mana ada tipu je..tapi betul 3 hari la..3 hari ni Ayu berjaya masak 3 resepi yang berbeza-beza taw..korang ada?..he tengok gambar kat bawah tu..sebelum tengok KLIK SINI dulu ye..bagi mereka yg belum daftar churp-churp tu..:D 
First Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

TOMYAM KAWWW..:P 
perhh terbaik tomyam ni korang rasa confirm nak tambah lagi dan lagi dan lagi..penuh bahan Ayu letak dalam ni puas kalau korang makan..tak akan menyesal taw..jom tengok apa Ayu masak untuk hari kedua pulak..:)

Second Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeng jeng jeng


NASI AYAM mak jemah..haha 
nama tu tambah sendiri jangan percaya dengan nama tu ye..nasi ayam ni sebijik macam mak Ayu buat ye la mana tak tumpah kuah kalau tak ke lantai..haha..masa first tengok nasi ayam ni macam tak percaya yang Ayu boleh buat sampai tahap ni..selalunya masak cikai-cikai campak macam tu je dah siap..serius ni pun sedap..masak macam untuk sepuluh orang..hakikat makan berdua je..semput dada nak habis kan semua..tu baru kat atas meja belum lagi yang kat dalam periuk belaga kat dapor tu..fuhh serius boleh meletup perut lau hari-hari macam ni..apa pun tak boleh..:D apa lagi layan hari ketiga pulak ni confirm korang suka dan suka dan suka dan cepat like kat bawah tu..:P

Last Day
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng..lalala..we~


Spaghetti Carbonara Mushroom Berkrim..perhh amacam terliur kan korang..hahaha..sedap taw..Ayu ni lau masak tak kedekut letak bahan..kalau boleh nak penuhkan satu periuk tu ngan macam-macam bahan..ni pun tak muat..he ada sayur ada daging ok la tu kan seimbang..he..ada lagi kat dapur tu..nak ke besok Ayu pos kan..dah sampai dah jadi nama lain dah tambah je basi kat belakang tu..hahaha..acane Ayu dah sesuai lom masok masterchef tahun depan..confirm dah la kan..dah lulus semua..ni la hobi Ayu memasak and cita-cita sebenarnya nak jadi chef terkenal..tapi tu la tersasar pulop human resouces management..eh tapi tu tak bermakna Ayu tak boleh capai cita-cita Ayu..ni berangan nak bukak restoran ni lau satu hari nanti korang nampak nama restoran ni 
RESTORAN FAMILY NER..
tu Ayu punya restoran la tu..tak akan sape-sape berani nak ciplak nama restoran ni k..sape ciplak Ayu saman itu olang..huhu..ok la selamat menjamu selera dengan gambar-gambar ni k..

papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

1 comment:

  1. Singgah mlm minggu sebelum tonton MLM nak tgk Fear Factor kawn2 blogger kat sini ada ker...

    ReplyDelete

♥Kon Nichi Wa♥ Sila La Komen Ye♥