join2..meramai2 kn blog aYu..=)

There was an error in this gadget

Tuesday, April 3, 2012

Kenali Negara Matahari Terbit..

Views Hai sebelum Ayu teach korang mcm mane nk belaja bahasa jepun..
kita kena kenal dulu jepun ni macam ne..he..
semua org mesti dh tau kn Jepun merupakan negara matahari terbit..
so sape2 nk g tgk matahari terbit g la Jepun..
Jepun merupakan negara yg masih x bukak lg pintu dyorng tu untuk menerima bahasa asing masok..
sebab tu kebanyakkan org2 Jepun x pandai untuk berbahasa negara asing especially bahasa dunia kita..Bahasa Inggeris..
tp..yang best nye Jepun ni walaupun negara dyorng x mengamalkan bahasa mat salleh ni..
negara mereka antara top5 negara paling maju kat dunia..
especially dalam kegiatan teknologi mereka..
otak2 org Jepun ni bak2 teknologi mmng sentiasa up to date..
laju mcm air teknologi baru keluar..
Sebab tu negara dyorg gak antara negara ramai remaja mati bunuh diri disebabkn kejarkn teknologi ni..
hah kn Ayu dh merepek bebukan..=_=
aiihh x baik..he..
tp tu la kebenarannya..
seterusnya Jepun gak antar negara yg mempunyai 4 musim..
tp musin bunga la paling best..leh tgk bunga sakura...he..cantik kn..soft je bunga tu..
n negara dyorg gak antara negara yg ramai penduduk berumur70-90 tahun..
hah tua2 dh kn..still sihat tubuh badan lg..sbb apa?..sbb dyorg mengamalkan berjalan kaki untuk ke tempat kerja...or berbasikal..sihat la tu..
makanan dyorg pn x mcm makanan kt Malaysia ni minyak2..dyorg vegeterian pnye..he..
amalkan sayur lebih, ikan2 segar..mcm2 la yg menyehatkn tubuh dyorg tu..
kt sane ad kereta but x bnyk sgt pn mcm at tmpt kite..smpai leh uat trafic jem..
dyorg Go Green taw..he..
n rakyat Jepun ni rakyat yg menepati masa..jnji pkul2 so on time kol2 dyorg dh terpajak..
x mcm kita.."janji melayu"..kol2 jnji so setengah jam baru sampai..
realiti kn..Ayu pn pernah uat gak..he..
lau nk cite pasal Jepun ni..banyak lg..x abs nk cite..he..
so next entri kita smbung gak..
ngatok plak..papai..


♥Arigatou Gozaimasu ♥ Sudi Membaca Entri Ayu ♥

0 Orang Sahabat Berkata-kata:

Post a Comment

♥Kon Nichi Wa♥ Sila La Komen Ye♥